iStock Бургаският апелативен съд потвърди изпълнение на Европейска заповед за арест спрямо

...
iStock
Бургаският апелативен съд потвърди изпълнение на Европейска заповед за арест спрямо
Коментари Харесай

Българин, издирван за 16 престъпления, ще бъде предаден на германските власти

 iStock Бургаският апелативен съд удостовери осъществяване на Европейска заповед за арест спрямо българския жител Мехмед Мехмед, съобщиха от съда.

Той е търсен във Федерална република Германия за осъществяване на наказателно гонене по шестнайсет закононарушения за машинация и като част от проведена незаконна група.

Европейската заповед за арест е издадена на 1 юни. Престъпленията, осъществени от българския жител, са осъществени на територията на град Вилсбибург и са наказуеми с " отнемане от независимост " до 10 години за всяко от действията.

Мехмед, дружно с други лица, се представял за служащ в туристически бюра " Транс Туристик " и " Оушън туристик " и предложил проведени пътувания до Република Турция. По този способи са въведени 19 лица в подвеждане.

Проявявайки доверие, ощетените превеждали по посочената им от обвинения банкова сметка парите за пътуванията. Става въпрос за суми сред 950 и 2450 евро, без действително тези пътувания да се осъществявали.

Магистратите в Бургас решиха, че следствието в Германия е за голям брой тежки умишлени закононарушения с висока степен на обществена опасност и обилни вреди.

В решението на Бургаския апелативен съд е посочено, че в тази ситуация са налице всички законови предпоставки за допускане осъществяването на Европейската заповед за арест и предаване на Мехмед Мехмед на издаващата заповедта страна.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР